Бањалуку у октобру посјетило 8.112 туриста

Срна
Бањалуку у октобру посјетило 8.112 туриста

Бањалука - Бањалуку је у октобру посјетило 8.112 туриста и остварено 12.460 ноћења, речено је Срни у градској Туристичкој организацији.

Самостални стручни сарадник у Туристичкој организацији Младен Шукало рекао је да се на крају године очекује око 90.000 долазака, а да број остварених ноћења премаши 130.000, те да за то види шансу у увођењу нових авионских линија са бањалучког аеродрома.

Шукало је напоменуо да Бањалука тренутно располаже са око 1.900 лежајева, али да тај број сваке године расте.

Он сматра да смјештајни капацитети неће бити довољни да приме све госте који одлуче да новогодишње празнике проведу у Бањалуци, гдје ће, како је подсјетио, прослава Нове године трајати три дана, а наступаће Харис Џиновић, Жељко Јоксимовић, Жељко Самарџић и Никола Роквић.

Према туристичким статистичким подацима, највећи број туриста у Бањулуку долази из Словеније, Србије и Хрватске.

Бањалучани и туристи који се за новогодишње празнике одлуче за Бањалуку моћи ће да посјете атрактивне туристичке садржаје у Парку “Младен Стојановић” – “Зимзоград”, на платоу испред Музеја савремене умјетности Републике Српске и у паркићу код Народног позоришта Српске, те пригодну новогодишњу продају на Тргу Крајине.

Плато испред Музеја савремене умјетности од синоћ је претворен у “Бањалучку бајку” за малишане, а паркић код Народног позоришта Републике Српске нудиће 30 дана забаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана