Бањалука добила прво јавно купатило

nezavisne.com
Бањалука добила прво јавно купатило

Бањалука - На радост грађана који живе у социјалној потреби или на улици, а који нису у могућности да редовно одржавају личну хигијену, јуче су у склопу Удружења “Мозаик пријетељства” отворене просторије првог јавног купатила у граду.

Јавно купатило има три туш-кабине, три WC-а и кабине за пресвлачење, гдје корисници сваки радни дан од осам до 16 часова могу да добију све што им је потребно за купање.

Рајко Мудрић, један од првих корисника купатила, јуче је казао да ће ово јавно купатило много значити свим људима који га буду користили.

“У 'Мозаик пријатељства' долазим већ три године и захвалан сам на услугама које добијам од овог удружења”, казао је Мудрић.

Просторије за изградњу јавног купатила ово удружење је добило на кориштење од града у згради у насељу Обилићево, гдје већ годинама ради и њихова јавна кухиња “Оброк љубави”.

Смиљка Сладојевић, члан Удружења “Мозаик пријатељства”, казала је да је изградња јавног купатила почела средином јула.

“Корисници купатила могу да добију средства за хигијену, чисту одјећу и обућу, а по потреби моћи ће да се угрију и попију неки топли напитак”, рекла је Сладојевићева.

Истакла је да је купатило изграђено захваљујући новчаним и материјалним донацијама добрих људи, волонтера и донатора.

“Предузеће 'Електрокрајина' нам је изашло у сусрет што се тиче електричне енергије, а да просторије купатила одржимо у добром стању што дуже биће задужене особе које ће корисницима давати кључеве од купатила и гардеробе, као и све што је потребно за купање”, рекла је Сладојевићева.

Корисници имају обавезу да након што се окупају среде купатило које су користили.

Нове просторије

Удружење “Мозаик пријатељства” добило је од града још два пословна простора која би ускоро требало да буду реновирана.

“Уз јавно купатило планирамо да адаптирамо још двије споредне просторије, које су нажалост у девастираном стању. И овај пут нам је потребна помоћ грађана. Сврху додатних просторија ћемо тек да одредимо након што буду реновиране”, казали су у овом удружењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана