Бањалучанин Душко Рожић несебично помаже Србе са Космета

Александар Стојановић
Бањалучанин Душко Рожић несебично помаже Србе са Космета

Бањалука - Наш народ на Косову, светој српској земљи, угрожен је и дужност свих нас, са обје стране Дрине је да их не заборавимо и да несебичном подршком и хуманошћу помогнемо најугроженијим да колико-толико нормално живе.

Овим ријечима је своју причу почео члан хуманитарне организације “Српска солидарност храном” из Београда, Бањалучанин Душко Рожић.

Хуманитарни рад, организовање акција за помоћ најугроженијим породицама, скупљање донација за дјецу из свих српских земаља су  свакодневица овог машинског инжењера.

Како истиче овај Бањалучанин, поред посла у струци, највеће задовољство му представља хуманитарни рад и помагање људима који су угрожени.

- Пратећи свакодневни живот Срба на Косову путем медија, одувијек сам желио да им некако помогнем. Прије осам мјесеци сам сазнао за организацију “Српска солидарност храном”, контактирао сам их и почели смо сарадњу - истиче Рожић и додаје да је до сада учествовао у великом броју акција.

За сваку од њих потребно је окупити велики број донатора, предузећа и појединаца добре воље који су спремни да помогну угроженима.

- У данашње вријеме није једноставно пронаћи ни предузећа ни појединце који могу да помогну. Стога је неопходна велика посвећеност овом хуманом раду - сматра Рожић.

Чланови организације “Српска солидарност храном” најчешће прикупљају основне животне намирнице, школски прибор, одјећу и остале неопходне потрепштине.

- Помоћ прикупљамо кроз донације предузећа, појединаца или сакупљајући новац по школама. Обраћамо се многима, често нас одбију, јер нису у могућности да помогну, али до сада смо сваку акцију привели крају - рекао је Рожић.

Организација не помаже само Србима с Косова, већ свима којима је то најпотребније. Тако су крајем прошле и почетком ове године донирали више од 100 пакетића за новогодишње празнике ученицима Основне школе “Младен Стојановић” из Бронзаног Мајдана, те 50 пари ципела хуманитарној организацији “Мозаик пријатељства”.

- Највећи број прикупљених пакета послат је на Косово, међутим одлучили смо да помогнемо најугроженијим у Републици Српској и веома смо поносни на ову акцију - казао  је на крају Рожић.

Нова кућа

Душко Рожић истиче да је у плану прикупљање новца и неопходног материјала за изградњу куће једној породици на Косову.

- Овом приликом желим да позовем све који су у могућности да помогну, јер свака донација је добродошла, а тој породици живот значи - каже Рожић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана