“Бајка о псићу” разгалила срца дјеце у Драгочају

Александар Стојановић
“Бајка о псићу” разгалила срца дјеце у Драгочају

Бањалука - “Бајка у псићу” и глумци Дјечијег позоришта Републике Српске одушевили су јуче малишане Драгочаја који су до посљедњег мјеста испунили друштвени дом у овом приградском насељу, гдје је била позоришна сцена.

Представа је изведена у склопу програма “Децентрализација културе на подручју града”, а помно су је пратили ученици осам одјељења од првог до трећег разреда Основне школе “Десанка Максимовић”.

Учитељица Слађана Тодориновић-Омеркадић изјавила је да овакви догађаји много значе јер дјеца из приградских насеља немају често прилику да уживају у представама и културним манифестацијама.

- Ово није први пут да имамо представу у друштвеном дому, а дјеца сваки пут изађу срећна и насмијана, што довољно говори колико им значе овакви догађаји. Пажња за вријеме представе, смијех и интерактивно учешће у представи најбољи су показатељ колико су малишани уживали, а нема сумње да ће и наредних дана сумирати утиске о представи - истакла је Тодориновић-Омеркадић.

Ученица трећег разреда, која се представила само именом Ивана, рекла је да је пресрећна што је имала прилику да у свом насељу погледа представу.

- Обожавам да читам бајке и гледам такве представе. Драго ми је што су глумци посјетили наше насеље јер као и бројни моји другари, ни ја не могу често да посјећујем позориште, јер нам је далеко - казала је Ивана.

Глумица Ђурђа Вукашиновић је похвалила пројекат и истакла да је потребно више представа ван позоришта.

- Ми глумци смо пресрећни када наша мала публика ужива. Оваквих мини-турнеја је свакако потребно више - додала је Вукашиновићева.

Турнеја

Представа “Бајка о псићу”, у режији Живомира Јоковића, биће одиграна у још три приградска насеља. Данас у 11 часова, на Свјетски дан позоришта, представа ће бити одиграна у Љубачеву.

- У четвртак у 11 часова представу ће погледати малишани у Дебељацима, а у петак у истом термину у Верићима - поручили су из Дјечијег позоришта.

Све представе биће изведене у друштвеним домовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана